hello.
I lohv to write.Dont ask me why.





AWAS!
Saturday, April 9, 2011

Any Comments? :O 2awesome peeps





Assalammualaikum,
so, sape y ade bace berite ttg telur tiruan? haih, zaman sekarang ne makanan pon boleh pulak diorang fake-kan:face16:
---
dan persoalannya, why they want to make this fake-egg?
and YES, you are RIGHT!
semestinye untk M to the O to the N to the E to the Ydollar:face11:
---
okay,korang nak tahu macammane terbentuknye sebijik telur klon ne? jom skodeng bawah ne:x:

:65:utk menghasilkan telur fake ne, korang perlukan sodium bicarbonate, resin,alum& bahan bahan kimia yang lain



:65:pastu,korang masukkan bahan kimia tu, and then taruk pewarna utk kuning telur. eww, geli sy-.-'

tengok tu.tengok tu!real gilo kan?!:face46:

:65:die soak ke dalam air ape ntah nak bentukkan shell tuh. hasilnye? jeng jeng jeng! tutup mate sikit:face34:



-
-
-
-
-
-

:65:tengok. sejibik dengan telur asli kan-.-'
---
so, sebelum ade yang menjadi mangse penipuan geng telur palsu ne, kenalilah telur palsu dengan lebih mendalam. bak kate pepatah:tak kenal maka tak cinta(*ape ke sabittnye):face32:

1)telur ne saiz die lebih beso dr yang ori. al maklumlah, diorang y buat telur fake nie memang lah licik, sebab die tahu mok cik mokcik y kat pasar malam tuh, kalu boleh nak beli saiz telur ayam y paling beso. katenye sihat&menjimatkan. padahal, kene tipu bulat bulat jea. ehee:face12:
2)kalau korang pecahkan telur ne, pastu tengok yang kuning die tuh, korang cucuk bahagian kuning tuh, die macam ade warne merah gitu sekeliling die. kalau telur biase, kite cucuk kuning die, kua wane kuning asli:83:. tak faham? sorylah. ayat berterabur. HAHA
3)kalau kite sentuh permukaan die, lebih kasar dr telur biase lah. tapi,takdek lah ketara sangat kasar die. so, terpakselah korang berhati-hati.
4)kalau korang makan telur tu, rase die sebijik macam air masak. takdek rase lansung. kalau korg nak tambah perasa, terpakselah korang beli garam/gula/perencah maggi sebab orang y buat telur fake ne, die kedekut nak bubuh perencah dalam telur palsu:)
---
so, tu jea lah y sy tahu. kalau korg nak tahu lebih lanjut, korang search je kat internet.tak susoh pon:face46:

P/S:sy terfikirlah kan. agak-agaknye, kalau mak ayam mengeram telur fake ne, ade tak anak ayam y terhasil?hmmm:D

10:44 PM