hello.
I lohv to write.Dont ask me why.





random
Monday, June 13, 2011

Any Comments? :O 0awesome peeps






Assalammualaikum.
so,sejak dua tiga menjak ne, ak boleh katakan sering berblogwalking atau dalam bahasa pasar nya, mengskodeng blog bloggers kita yang tersayang ne:O.*whoa,semngat lah ak puji melambung lambung korang-.- so,bila dibelek,diperhati,ditafsir entry entry diorang ada jugaklah yang macam ak tertarik nak share dengan you alls jugak.ada sesetengah pendapat yang ak setuju,ada jugak yang ak 50-50. biasalah, semua orang ada pendapat berbeza.
dah takkan kau suka makan aiskrim lepas tu kawan kau cakap dia tak suka ais-krim,dia suka budu,pastu kau sepak bontot dia sebab dia tak sependapat dengan kau? ye dok?

-----
first topic:mencarut/bercakap kasar

Mencarut ne boleh dikatakan menjadi satu trend dalam kalangan anak-anak muda,yang tua pon tak terkecuali-.- trend ne boleh dilihat secara meluas dalam laman laman sosial (Facebook,Twitter) kadang-kadang ak sebagai manusia yang mempunyai banyak kelemahan pun tak terlepas dari benda-benda macam ne:O Setan duduk keliling kita ,hidup diorang memang kerjanya menyesatkan cucu cicit Adam &Hawa. Ak ne boleh dikatan oramg yang cepat jugaklah naik angin, so, bila ak tengah marah kat kawan ak, ak selalu cakap macam ne kat dia tak kira lah dia perempuan ke lelaki 'kau ne gay ah!-.-' ' hmmm, tu pon masuk dalam kategori mencarut ke? bila ak bukak balik kamus Oxford yang dah memang berhabuk dekat rumah ak ne, gay juga didefinisikan sebagai gembira. a gay person. seseorang yang gembira. so, macam mane tu?
okay, back to the topic,ada jugak yang ak baca perempuan ne annoying gila kalau mecarut.lelaki takpelah.diorang tu lain.
ak macam errrr-.-'? ak pun tak nafikan ak pun kadang kadang rasa menyampah bila orang duk buat status mencarut membabeng buta,nak nak kalau ak online Fesbuk.ak nak kritik kang ada pulak ak kena sound.ye lah, status dia kan.lantak hapee lah dia nak tulis.*jawapan yang akan diorang kasi*tapi, nak berstatus biarlah berpada. ne kang.putus cinta,satu dunia heboh.bergaduh, semua orang nak kasitahu. pegy berak pun nak inform kawan*(ak lah tu)-.-'
sebnenarnye, tak kira lah jantina dia perempuan ke lelaki ke, kalau dah mencarut tu bagi ak mmg annoying lah. kenapa lelaki bagi korang takpe, sedangkan perempuan korang rasa annoyed kalau dia mencarut. bukan ke dosa kalau dah mencarut tu dua-dua sama je?hmm.

---

second topic:perempuan lebih hipokrit?
pada pendapat ak, hipokrit ne depends atas diri masing masing lah. ak selau baca, kalau lelaki cakap A memang A lah. tak bermaksud B/C/Z. kalau perempuan cakap A, maksud dia sebanarnya B/C/D/E/F/G/H/I/J/K/L/M/N/O/P/Q/R/S/T/U/V/W/X/Y/Z.
haih,mak aii. betul kah? hipokrit ne boleh berpunca atas banyak sebab musabab. ak pun kadang kadang hipokrit juga sebab nak kena jaga hati kawan.
contoh lah kalau kalau kawan kau makeup terover 2 inci.pastu dia tanya kau,' cantik tak ak?' takkan korang nak jawab, 'kau ne buat malu ak jea, dah ah.pegi jauh-jauh selagi kau tak buang make-up kau yang tebal mengalahkan badut-.-!'
takkan?mesti korang jawab'ehee,okay jea'*nada nak jawab ke tak* padahal muka korang dah pucat semacam ingatkan korang baru lepas jumpa pocong.
tak ke gitu? lelaki pun same jugak.ada masa diorang hipokrit jugak.takdek ah semua masa diorang berterus terang.yedok?-.-'

---
okay,ak malas nak post panjang-panjang.sebnarnya,ak nak buat post ne semalam dah.tapi tak sempat.so,ak post entry ne hari ne. tapi,hari ne ak mcm takdek mood sangat ah. exam ak, mak aiii-.- ak tak nak kasitahu lagy.Insya-Allah,kalau ak dapat full rsult baru ak kasitahu eh?k,bye<3

10:07 PM