hello.
I lohv to write.Dont ask me why.





Zaman pramatang
Monday, August 8, 2011

Any Comments? :O 0awesome peeps



Yo wassup beruk berasap! Ehee, Assalammualaikum w.b.t:) So, how's your day today?*(Gila bapak awkward tiba tiba tanya soalan gini-.-')
---
So, just get to the main post of this topic. Did ya'll see the title of this entry?:O *kalau tak nampak tu, tak lama lah tu:O
Entah kenapa tiba-tiba nak imbas balik benda y selalu /pernah ak buat waktu kecik kecik dulu.AHAHAHA. So, I have to admit it.Dulu perangai ak mmg lah dah mcm jantan-.- Aku ingat lagi bapak ak cakap kat ak waktu ak kecik-kecik dulu*takdeklah kecik mana, dalam darjah empat gitu jugaklah-.-*
Bapak:'Intan, awak ne apa nak jadi, dengan rambut mcm laki, berlari sana sini, mengalahkan budak laki-.-''
Intan:Ouh,Ehee. Alaa, bukan selalu Intan main.Asyik study dalam rumah je(yea,ak memang budak y rajin DULU)
Bapak:Haih, ikut awaklah Intan jantan.*muka dissapointed*

Maaf Encik Bob, anak encik ne mmg lah susah nak jaga dr kecik sampai besar kan?Lulz.

So, this is the list of some crazy thing I've done masa zaman jahil dulu-.-'

1) Yeah,disebabkan sekarang bulan puasa, I'll start with something that happen during the fasting month. So, benda ne maybe berlaku waktu ak darjah 3/4 maybe.Tak ingat sangat lah:/ So, that day, my mom belilah satu kotak besar cococrunch untuk makan sahur. Ak ne mmg gila batak kokokrunch ni dulu, so, bila tengok kotak kokokrunch tu, air liur dah segelen meleleh, punya lah terliur(maaf,di atas penggunaan bahasa y tidak menyenangkanXD) , So, mak ak taruk lah kokokurnch tu kat dapur and then went to her room. Mula-mula ak boleh lah tahan lagi, tapi dalam lima minit lepas tu, asyik dok terbayang kokokrunch tu, mulalah keluar senyap senyap dr bilik ,staright foward pegi dapur,bukak kotak kokokrunch,isi semangkuk full, and then bawak masuk bilik,makan senyap-senyap.LulzXD Waktu sahur je 'Mak ak pun bebel sapa punya kerja makan kokokrunch ni.Ak pun dengan muka bersalah pun,mengaku je lah ak y makan T_____T Muka habis redho kena marah waktu tu.AHAHAHA-.-'

Mcam ni jugaklah muka ak bila dah tak tahan lapar sgt-.- Cuma comel sikit dr yang ni.HAHAHA.

2)Dulu waktu kecik kecik dulu ak memang rapat lah dengan2 org y mmg sekepala dgn ak.Myra&Mimi. Waktu ne kitorang darjah 3. Waktu tu punyalah gatal nak keluar bandar, dulu kitorang pergi KP je.tu pun sasaran kitorang Capcom.AHAHAHA.budak budak lah katakan-.-'
So, ak ingat lagi kitorang tipu mak bapak kitorang semua semata-mata nak pergi main dekat capcom. Ya Allah,bila ak fikir balik,teruk jugak ak ne dulu.Kuat lah menipu:/ AHHAHA. Habis semua kitorang kelentong kata ada orang dewasa y jaga kitorang,padahal takdek pun.Dulu,keluar bandar dengan pakai seluar warna purple ala-ala nak bawak gi tidur, dengan t-shirt warna pink gitu, pakai scarf kat kepala, masuk capcom pastu main macam beruk kat tempat y ada banyak belon y kita boleh gelongsor atas dia.Lulz.Kau bayangkan lah darjah tiga dah pandai sneak out pergi bandar dgn kawan-kawan, mmg teruk jugaklah ak ne-.-'

3)This one is kinda interesting. So, adalah satu petang ne, ak bawak basikal main belakang rumah Myra. And then tiba-tiba kawan ak ajak lah ak pegi dekat rumah y belakang dia ada sungai,duk main lepak kat situ.Ak pun onn jea lah.Myra waktu tu memang dah cakap kat ak tak payah pegi,tp disebabkan ak mmg degil/kepala batu/kepala konkrit mmg tak peduli pergi je lah main kat sana. And then, waktu tgh syok kayuh basikal kat rumah y dekat dgn sungai tu,tiba-tiba je ak dengar bunyi yang tak sepatutnya. Ak rasa tu bunyi burung je,tapi entahlah maybe ak debo gila kentang waktu tu, ak pun kayuh lah basikal laju laju.And then ada sorang budak ni jalan depan ak, so ak tak boleh nak kawal basikal dan akhirnya

*gedebuk!terjatuh dan tangan ak RETAK.--THE END-

4)Dulu waktu kecik dulu, bila time raya mmg bapak gila best.Ak,Myra,Hisyam,Alif,Mimi keluar malam-malam, pastu semua pakat main mercun belaka kat luar rumah. Tapi,kitorang takdek lah sampai main mercun bola lah segala bagai.Dulu takat main mercun bawang jeXD. Tiap malam semua kumpul duit beli dalam 4/5 bungkus mercun bawang dekat kedai Vin Seng depan rumah ak tu AND THEN pakat main baling baling kat orang. Pastu semua buat rombongan pergi baraya rumah sorang sorang sebab nak kumpul duit raya, Padahal majoriti rumah makcik makcik y ak pegi tu,semua ak tak pernah kenal pun. Tapi disebabkan duit,sekor sekor buat muka tak tahu malu.Beri salam,pastu masuk rumah diorang minum air segelas, mintak duit raya pastu blah.AHAHHA-.-'
boleh tak?Ehee

Anyway, ak rasa benda-benda kat atas ne pun korang selalu jugak buat.Menipu sangat lah kalau korang tak pernah buat kan:/ LOL. Ak rasa korang pun 2x5 je dgn ak.
So,sebenarnya banyak ak nak cerita,tapi malas pulak dah ak nak type ne.Naik lenguh tangan.Homework tak buat lagi. Malas betul:/ Dr td dengar lagu lighters jea:O. Tolong buatkan HW ak boleh? Apa?Boleh?Terima kasih. Terharu ak.


Okay,ak takdek motif pun letak gambar ne.LulzXD

p/s:He knows how to make me smile when there's the time i don't even feel like smiling:)

Kbye:Intang

8:08 PM