hello.
I lohv to write.Dont ask me why.





Tak bermotif
Monday, August 29, 2011

Any Comments? :O 1awesome peeps

Assalammualaikum w.b.t

So, how's yall doin'?:) Pejam celik,pejam celik dah nak habis puasa kan:/ And here's come Hari Raya:) Bila ak bukak je blog ak, almost 100% entry bloggers berkisar pasal Raya. Beli baju barulah, perabot barulah, even seluar dalam pun baru(over sangat).
So, bagi ak Raya kali ne mcm biasa je. Takat beli baju baru 2,3 helai pun dah memadai. Bukan tak seronok nak sambut Raya, cuma kalau difikirkan balik, jangan lah sampai membazir sangat kan? Bila tengah sibuk bershopping tu, berpada-pada lah jugak.Ingat,masih ramai y memerlukan.Semalam, tersentuh hati ak tengok berita di TV3. Skuad sukarelawan Malaysia bertolak ke Somalia dalam misi bantuan kemanusiaan.Kalau dekat sana, sebutir beras itu amat berharga. Sekeping roti dijadikan alas perut bagi sahur dan berbuka puasa. Kita di sini, rezeki kurniaan-Nya tidak dihargai sepenuhnya.Hmmm. Semoga misi bantuan ke sana sedikit sebanyak dapat megurangkan beban rakyat Somalia.Amin:)
---
Disebabkan cuti sekolah seminggu sahaja, aku cuba masukkan aktiviti dalam seminggu ne sepadat mungkin. Sebenarnya, bukan banyak sangat pun aktiviti menarik,takat berkunjung ke rumah sedara mara, kutip duit raya dr rumah ke rumah tu jea. Ak bukan apa, tapi aku ni bukanlah jenis suka berjalan jauh sangat. Kau bayangkanlah nak pergi balik kampung ak kat Pekan tu pun ak dah boleh rasa nak muntah,pening-.- Padahal duduk dalam kereta tak sampai setengah jam pun.Tapi, disebabkan ak rindu gila batak  masakan Mak Ngah ak y setahun sekali jea ak boleh rasa, ak gagahkan jugaklah ikut family ak balik Pekan.
---
Dah cuti ne, rindu pulak dekat kawan-kawan:/ Jgn risau,tak lama lagi muncullah muka tak malu ak ne haa depan rumah korang datang beraya. Jangan dikunci pulak pintu tu.Duit raya 50hengget pun jadilah.Ehee:)
Fier ,kawan ak sorang ne pulak tak habis habis nak tgk Final Destination 5(aku pun 2x5 jea sebenarnya) Entah bila lah boleh tengok.Haritu keluar pun beli barang raya je-.- Ouh,almost forgot.I accidently met someone,it's been a long time since I last saw him-.-; Actually,I dont giv a damn.
---
Sampai sini sahajalah y mampu ak type. Sory entry ne mmg sucks sebab ak sebenarnya takdek main point nak update.Act, I'm not feeling well. Sore throat-selsema-batuk-.-' kayy, so. Selamat Hari Raya okay. Maaf zahir dan batin. duit raya didahulukan,kuih raya diutamakan:)Lulz-,-'

Okayy,Muka gedik nak mintak duit raya:O   


P/s:Every single moment in this year,I'll keep it as the sweetest memory in my heart.
Kbye:Intang

10:37 AM