hello.
I lohv to write.Dont ask me why.





A-W-E-S-O-M-E
Wednesday, September 14, 2011

Any Comments? :O 0awesome peeps


Assalammualaikum ya'll. Wassup wassup beruk berasap. <---Okay ,ne mmg annoying.  So, setelah satu kurun lamanya (over) tak update belog ne, baru hari ni ada tujuan nak type new entry.
Okayy,so last Friday, Friday Gotta get down on Friday! (ala-ala Rebecca Black) , badan kepimpinan Panglima just went for a trip to KL.And I tell ya'll gangstah, It was wayy tooooo awwwweesomeeeee. Seriously
So,dalam pukul 7 lebih ak sampai sekolah dgn muka over excited nya.Al maklumlah, ne first trip ak dgn kawan kawan Panglima.Happy gila kott. Sampai sekolah, jumpa Najlaa, Izzah,Idham,Myra. Yang si Najlaa & Izzah siap sedia dgn bantal busuk diorg dahh.Ak pun tak kurang jugak. Makanan full satu bag sampai kena bawak extra dalam plastik.Ehh, makanan tu bukan ak sorang punya.Ak beli utk Izzah sekali,tu pasal banyak (cover lebih)
So, sebelum pegy tu ada jugaklah bising bising utk mengelakkan kebosanan menunggu pak cik bus bawak lari kitorang ke KL.
And bila bus dah sampai, here we go!


Ehee, nampak tak muka budak kecik pakai spek mata tu.Maaf dia ne mmg excited habis. (padahal ak 2x5 je)-,-'
Seronok gila kott duduk dalam bus.(Bunyi mcm jakun je. wtv -..-) Bukan apa, bukan seronok sebab tak pernah duduk dalam bus, but the feeling when you've got to sit with your best friends, hanging around in the bus with them, laughing, eating, sleeping, Yeah, words cant describe how happy I am. Seriously.Yang sengal nya, waktu otw perjalanan,this guy boleh pulak tipu ak banyak kali:
Idham:Intan,kau nampak tak Menara KL tu?*sambil tunjuk dekat belakang bukit apa entah*
Intan:Mana?Mana?Takdek pun-,-'
Idham:Ada, cuba kau tengok betul betul
Intan:Bengong,mana ada weyy.
Idham:HAHA.Tipu je la weyy.
Intan:Bangang ah!-,-'*Ada jugak nnti ada yang merasa tapak kasut ak kang*

-------
5 hours in the bus sampai naik sakit belakang ak ne haa, sampai jugak destinasi(ayat habis nerd dah) Alhamdulillah:]
 Sampai sana, stop dekat satu masjid(cant remember the name) , and y part ne mmg ak suka bila ak tgk cikgu dah keluarkan berguni bungkusan nasi.Ak ne mmg dah lapar tahap kronik, so kitorang carilah port bawah pokok tepi jalan and makan. Org y lalu lalang pun naik pelik jugak tgk kitorang merempat kat situ-,-' Tapi, disebabkan lapar, buat je lah muka konkrit-,-'

Yeah!Myra&Najlaa, Seronok sangat korang makan eh?:]





So, kitorang pun  pegy lah Muzium Seni. Awesome gila kott , bagi ak ah. Sebab ak mmg into arts, so bila tgk hasil seni kat sana mmg excited gila ah. Tapi, y tak bestnya, pak cik kat sana tak kasi tangkap gambar:/ Noob betul. Haih.So, kitorang dapat tangkap kat luar muzium tu je.Pffft-,-'

Depan muzium je tangkap:]
And lepas gy sana, we reached Muzium Telekom and bukan untuk melawat, tapi untuk TIDUR. I mean we're going to sleep in the Muzium:S Spooky isnt it, gonna have to sleep with those patung, old stuff there. Abg abg y kat sana pulak cakap bangunan ne dah 83 tahun(damn,ak ingat) . So, kena lah hati hati. Lulz.Tapi ak tak takut pun(Sikit sikit tu adalah), sebab pengalaman baru kan.Bukan senang nak tidur dalam muzium beralaskan sleeping bed je kan;p
 ----
So, malam tu kitorang adalah buat some activity. First, first tak pasal pasal kitorang kena belajar sejarah Muzium Telekom.Okay,.Time ne gotta admit.Sumbat habis sbb ak ne bab Sejarah mmg fail, common guys. admit it.Korang pun mcm tu jugak kan-,-'
Tapi, makin lama makin best pulak aktiviti dia. So, ak cilok lah sikit gambar dr Muzium Telekom ttg benda y kitorang buat malam tu:]
Aktiviti ne perlukan kerjasama(bab kata org kat situ la)

Sedap betul dia landing. sampai tertido.HAHA

Yang ni syok sikit, Dia sedap tidur kat atas. Yang kitorang kat bawah, bermandi prluh tahanh dia dr jatuh.Lulz-,-'


Part ne boleh katakan kemuncak keseronokan gitu ah. Alhamdulillah. Kitorang dapat pecahkan rekod 4 minit 30 saat sekolah Sains sukan  dgn catatan 8 minit lebih! Woo hoooo!:D Oww man, ak pulak y selok lebih:O



Okayy,yang ne part perempuan.Aamak, nak kena cerita jugak ke? Lulz-,-' Okayy,time ne mmg lahh boleh katakan part memalukan+gembira+sedih ak. Memalukan & sedih sebab ak org first yang jatuh dulu:/ Gembira sebab kitorang dapat pecahkan rekod utk budak perempuan sekolah Sains:D 
Yang ak terharu bila cikgu still bagi ak semngat waktu ak betul betul nak jatuh.Alhamdulillah,ak kuartkan jugak badan ak bertahan;) Serious terharu gila. Bila ak dah mmg down waktu tu,Izzah cepat cepat pegy kat ak peluk ak waktu tu. Thanks Izzah , Najlaa, Myra and semua y setia dgn ak waktu ak mmg perlukan korang. *(okay,tiba tiba menitik air mata tulis ne:/)


So,lepas aktivitri ne, Ak,Najlaa,Izzah ,Myra naik atas,bentang sleeping bed, terus tidur dgn berpeluh tak mandinya. Ya Allah, mmg rasa teruk gila time tu.Kesian Najlaa, katanya tak boleh tidur dengar org berdengkur. Ak pun dalam pukul 2 tak tidur tidur lagi.Tak tahulah.Too exhausted maybe sampai nak lelap pun tak boleh(ada ke mcm tu?:o)

---
Second day:
Okay,pagi ak bangun paling awal disebabkan bunyi alarm phone Najlaa. Bukan nak bangga, tapi 4.15 ak bangun weyy.Korang boleh? <--ayat bajek bagus. So,lepas mandi,around 8AM gitu, bersenamlah kitorang dekat dataran. Ouh, part bersenam ne mmg lah tersangat lah malas. Nak gerakkan bontot pun ak malas, ne nak suruh bersenam -..- Tapi nak tak nak, kenalah jugak kann. Haih
Okayy, so. This is me with them. Boleh teka mana satu:O Time last day,mesti nak posing lebih lebih.Ehee. Sayang gila ah kat korang:]


so lepas bersenam packing barang nak bertolak pegy Menara KL. Sedihnya sebab tak dpt jungle trekking sbb hujan:/ Haih.Sampai dekat Menara tu, Boleh katakan berjuta kali(over) ak round kat situ. Ada orang tu kan, dia kan,belanja kan, domokun kan. Okayy , mmg annoying cakap mcm tadi.Btw, thanks dude:]


Okayy, dalam lif time nak balik dr KLCC.Ehee. Okay muka ak kena block dgn cahaya camera. Muka penuh sirna mmg mcm tu.(Muntah hijau)
Ne pun posing dekat sana jugak.Best woo, jalan kat sini sebab dapat pegang cicak besar tu(ak try ingat nama dia,tapi ak lupa apa org panggil menatang tu-,-'
 Lepas habis jalan sini, singgap Masjid sembahyang.Alang alang tu tukar dr baju PJ ke tshirt. And time tu ak mmg lah pakai seluar trek je,so Izzah dgn rela hati teman ak pakai seluar trek jugak walaupun dia bawak seluar slack dgn dia.Thanks Izzah, ak banyak susah kan kau kan;']

Kitorang singgah ke Alamanda jap, and then baru ingat pencilbox ak tak beli lagi. So, ak round lah Alamanda tu dengan dia cari pencilbox.Masuk kedai TL, Alhamdulillah, lama jugak lah nak mencari nya.Akhirnya ada jugak y ak suka:] Izzah,Najlaa and Myra tengah sedap melantakj dekat McD tu pun call ah kitorang. Sampai kat situ terliur pulak tengok sorang sorang melantak, sampai tembam pipi makan burger-,-' Ak pun decide beli BigMac dua:] Okay,ak makan satu and lagi satu tu utk org lain.Jgn salah faham.Ak bukan tamak sangat-,-'

Dalam pukul lima lebih, kitorang pun bertolak balik.Okayy,time ne rasa happy and sedih dua dua ada. Tak tahulah kenapa. Maybe gembira sebab dapat spend time dgn diorang and sedih because this is the end of the trip maybe.So many things did happen in the bus.Yeah,gotta admit.I was freaking happy but still, tak payah lah cerita lebih lanjut.Lulz-,-'  And dalam pukul 10 lebih sampai lah kitorang di Kuantan.Alhamdulillah:]

Okay,the truth is sedih gila rasa sebab it has came to the end of the trip. Still, Seronok gila dapat spend time dgn korang suma. Ye lahh kan.Bila lagi kan boleh kita keluar sama sama mcm ni.tak tahu kenapa rasa nak menitik air mata ne. Be tough Intan!:'] Bila masa pulak ak jadi over sensitive ne pun ak tak tahu.





 Tak tahulah kalau korang takde, sapa lagi y setia dgn ak waktu ak susah, waktu ak gembira.Kat mana pun ak pergi nnti, Korang tetap dalam hati ak.Takkan ak lupa.Takkan kurang sikit pun persahabatan kita.
A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.
-Walter Winchell
Okayy,better stop sampai sini, sebelum ak tulis mengikut emosi.

P/s:
What time will I be happy?When you could see the brightest smile of me?Definitely, when your here right next to me.

K,bye:Intang:']
:

9:47 PM